август 11, 2022

(ФОТО) „И ние сме деца на Македонија“, демонстрантите дојдоа пред Собранието

Со слогани за „Демократка Македонија“ и барање за „слобода на уставобранителите“ во 11 часот започна протестот пред Владата, а веќе дојдоа и пред Собранието.

Патриотски песни и скандирања како поддршка за осудените од упадот во македонскиот Парламент кој се случи во 2017 година.

На протестот се присутни граѓани од сите места во државава, но и фудбалски навивачи кои претходно го најавија своето присуство на протестот.

Сподели