ноември 28, 2022

Ќе има 50 илјади бесплатни ПЦР тестови за туристите во земјава

Ќе има 50 илјади бесплатни ПЦР тестови за странските туристи во Македонија. 

Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи денеска најави дека ќе бидат овозможени 50 илјади бесплатни ПЦР тестови за странските гости како дел од шестиот пакет економски мерки.

„Во очекување на престојната туристичка сезона и како дополнителна поддршка и помош за домашната туристичка, а со тоа и угостителска дејност ќе се овозможи бесплатни 50 илјади ПЦР тестови за странските туристи кои престојувале во нашата држава“, вели Битиќи.Туризмот лани и оваа година има огромна загуба поради пандемијата. 

Сподели