јули 3, 2022

Двајца пратеници позитивни на коронавирус, од посебни простории гласаат во Собранието – Апасиев пред Џафери со деловникот бара збор!

Во скафандери, со две маски на нив, визир и целосна заштитна опрема во посебна просторија се сместени двајцата претеници кои се позитивни на Ковид-19, но сепак присуствуваат на пленарната седница.

Претседателот на Собранието Талат Џафери точно на време продолжи со работа по 32 седница на која се наоѓаат точки за кои претходно Власта немаше мнозинство.

ВМРО-ДПМНЕ е надвор од собраниската сала, а пратеникот Димитар Апасиев од Ливица во текот на гласањето е пред претседатело на Собранието со деловник во рака бара процедурално да се обрати.

Џафери му рече дека тој ќе добие збор откако ќе заврши постапката за гласање.

Сподели