ноември 27, 2022

Русија му се налути на Бујар Османи за „заканите и дестабилизациите“

Руската амбасада во Скопје денеска реагираше на твитот на министерот за надворешни работи Бујар Оомани, кој активностите на Русија на руско-украинската граница ги оцени како „заканувачки и дестабилизирачки“.

И забележуваме на солидарноста на Македонија заснована врз неосновани обвинувања за активностите на Русија. Верувајте дека приоритетите треба да ја рефлектираат потребата да одговорат на вообичаените закани и предизвици. Ваквите изјави тешко придонесуваат за јавно декларираната намера на Македонија за зајакнување на заемно корисните врски со Русија“, реагира руската амбасада.


Османи пред два дена твитна „Македонија целосно поддржува и се солидаризира со преземањето мерки на САД, одговарајќи на дестабилизирачките активности на Русија против САД и нашите сојузници и дека подобрувањето на нашата колективна безбедност е наш приоритет“.

Сподели