ноември 28, 2022

Пачино: Жените може да ги купите за неколку долари, но лојалноста не

Тој е ден од најголемите актери во историјата на филмот. Ал Пачино сè уште не воодушевува со својата глума.

Покрај одличните актерски способности, овој актер често ја споделува и мудроста што ја стекнал во текот на животот. Ви донесуваме неколку од неговите најимпресивни изјави во кои можете да најдете голема инспирација.

„Не губам време на луѓето кои ме повредија. Не се свртувам кон нив и не размислувам премногу за тие ситуации.“

„Немам време да ги мразам оние што ме мразат, премногу сум зафатен со оние кои ме сакаат.“

„Не ми треба убава жена, која можам да ја купам со пари. Не ми треба богатство. Јас веќе имам сè. Не ми треба приврзаност: бидејќи скоро сите жени стануваат „мои“ за неколку долари, а оние кои не се приврзани за мене, можам да ги освојам кога сакам. Ми треба стабилна жена. Лојалноста не може да се купи за никакви пари.“

„Никогаш не правдувајте се и не објаснувајте се никому. Секој ќе разбере како што му одговара!“

„Првото правило е: никогаш не се откажувај. Второто правило е: Секогаш сети се на првото правило!“

„Лесно е да се измами окото, но најтешко е да се залаже срцето.“

„Колку помалку работи сакате, толку повеќе ќе добиете. Ако е предодредено да се случи, тоа ќе се случи. Секој пат кога ќе форсирав нешто, се покажа дека не е вистинско.“

„Книгите и драмите ми помагаат да го најдам своето место во светот. Дојде до промени, станав посериозен.“

„Гордоста и ароганцијата се слуги на ѓаволот. Ако не можете да ги контролирате, тие ќе почнат да ве контролираат.“

Сподели