август 10, 2022

Еј СДСМ Кавадарци, ај вработете ги и нашите жени

Море женети, на колку од вас жените им се невработени? Кренете два прста.
Не е баш лесно да се гледа семејство со една плата, така? Не стига бе. Секогаш последните десет дена пред новата плата се фаќаш за глава: А сега шупрајме? Нема.
Често не знаеш како да им објасниш на децата некои работи. Зошто не можеш нешто да им купиш.
Многу од нас се обидувале да си ги вработат жените, не дека не. Ама тешко оди тоа. Ако има и факултет завршено пред 25.години. Не може. Те корона било, те криза било, те невработувале, те има веќе години, барале млади.
Па нормално дека има години кога седи невработена 20 години.
И си велиш, добро, може стварно е корона и криза. Арно ама, тогаш ќе чуеш како еден не многу умен тип, се снашол. Си бил постојано слепо верен на партијата на власт, ја бранел на секоја телевизија иако била за плукање, а не за бранење. Чунки тоа е една крајно неспособна и велепредавничка партија. Па отишол во партискиот штаб на СДСМ во Кавадарци и побарал да ја вработат жена му.
И овие одма ја вработиле, во државна компанија, некоја ХЕЦ или ТЕЦ, што да е, работничка да е.
Ни корона ни криза, но годинки старост. Ништо не му рекле. Ја вработиле.
Еј СДСМ Кавадарци, ај вработете ги и нашите жени.
Море мамица мамина ваша. Партиократи.
Гомна подмолни.
И уште ни продавате муда за бубрези дека сте подобри од оние пред вас.
Тој вашиот кретен, зборува за едно општество за сите!
За кои сите?
За сите од вашата партија?
Или само за некои од вашата партија. Оти знам има такви кај вас кои исто ги множите со нула како и нас останатите кои не сме ви во посраната партија.
Готови сте. И никогаш повеќе нема да се вратите на власт во Македонија. Никогаш. Ви гарантирам.

Сподели