јули 4, 2022

СЕЛА: НЕКОЈ НЕ ЗЕЛ ПЛАТА ДВА МЕСЕЦИ, НО ГРАЃАНИТЕ БЕЗ ДРЖАВЈАНСТВО НЕ ЗЕЛЕ 30 ГОДИНИ

Овие луѓе за кои јас зборувам 30 години не земаат никаква плата, немаат право ни да конкурираат за работа, немаат право на здравствено осигурување, немаат право на постела за да умрат достоинствено во болниците, вели лидерот на Алијансата за Албанците, Зијадин Села во неделното интервју за Радио Слободна Европа.

Сподели