октомври 23, 2021

Борисов се откажа од пратеничкиот мандат

Бугарскиот премиер во заминување Бојко Борисов преку видео-стрим на својот Фејсбук профил објави дека поднел изјава до Централната изборна комисија, со која се изнаснува дека одбива да биде пратеник во новиот состав на бугарскиот Парламент во Софија.

Оваа изјава стана вирална по посетата на Борисов на манастирот Рила, каде разговараше со неговиот игумен Евлогиј и изврши инспекција на градежните поправки на патот кон Рилскиот манастир, што беше затворен поради лизгање на земјиштето.

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •