јули 3, 2022

Во ист ден беше донесена, па поништена одлука за задолжително носење маски во Загреб

Одлуката задолжително да се носат заштитни маски во затворен и на отворен простор во Загреб предизвика бура од реакции, па затоа властите се откажаа од неа.

Вршителот на должност, градоначалничка Јелена Павичиќ Вукичевиќ, го преземала управувањето со кризниот штаб во Загреб, па ја поништила одлуката.

-Одлуката ќе биде повлечена. Многу од нас беа зачудени денеска – рекла Павичиќ Вукичевиќ.

Сподели