април 15, 2021

Aвстрија и Германија докажаа дека смртта на медицинската сестра е директна последица од вакцинацијата со АстраЗенека

Вакцината од производителот Астразенека беше критикувана со недели, медицинска сестра во Австрија почина откако ја прими оваа вакцина. Сега се докажа дека причината е вакцината на Астразенека.

Сподели
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Откако неколку лица претрпеа сериозни несакани ефекти по вакцинирањето со АстраЗенека, па дури и смртните случаи станаа јавни, сега постои потврда. Очигледно предизвикувачот на смртта на медицинска сестра во Австрија е всушност вакцината на АстраЗенека.

Вознемирувачката вест ја обиколи Австрија на почетокот на март. Како што објави ОРФ, повикувајќи се на австриската федерална канцеларија за безбедност во здравствената заштита, во државната клиника се случиле два критични случаи по вакцинирањето против корона со вакцината од производителот АстраЗенека. Двете жени биле две медицински сестри, и двете ги примиле своите вакцини од иста група вакцини. Додека 49-годишна медицинска сестра починала десет дена по вакцинирањето, нејзината 35-годишна колешка добила белодробна емболија.

Иако првично не можеше да се потврди врската помеѓу двата случаи и претходната вакцинација со вакцината од производителот АстраЗенека, очигледно постои поврзаност: Како што известува NÖN, експертите очигледно дошле до истиот заклучок како и истражувачите од Грајфсвалд во Германија. Истражувачите ја потврдија врската помеѓу вакцинацијата со вакцината на АстраЗенека и тешката тромбоза на мозокот.

Како што објави НДР во петокот, 19 март 2021, истражувачите всушност направиле неверојатно откритие. Според ова, вакцината предизвикува „одбранбен механизам“ кај некои луѓе. Кога се администрира, вакцината ги „активира“ крвните тромбоцити. Овој процес нормално се одвива само кога раната заздравува, кога крвта коагулира. Ова нормално ја затвора раната.

Сепак, вакцината Астразенека може да го активира токму овој механизам, што резултира со згрутчување на крвта. Очигледно најчесто во мозокот. Кои групи луѓе се особено погодени од процесот, сè уште не е јавно соопштено.

Извор: merkur.de

Сподели
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •