април 16, 2021

ВО НЕДЕЛА СЕ ОЧЕКУВА ПО ДХЛ ДА СТАСААТ ПРВИТЕ 3000 НАБАВЕНИ ВАКЦИНИ

Според информациите што ги има премиерот Зоран Заев во недела во земјава треба по ДХЛ треба да стигнат првите 3000 набавени вакцини.

Претходно и министерство за здравство објави оти се потврдени 21 илјада вакцини од Фајзер а договорот конечно е потврден. Земјава се уште очекува вакцини од кина каде беше платен аванс, кој потоа беше повлечен.

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •