март 6, 2021

Во кругот на најтесното семејство денеска ќе биде погребан Ѓорѓе Балашевиќ

Кантавторот Ѓорѓе Балашевиќ, според неофицијалните сознанија на српски Курир, ќе биде погребан денеска во Нови Сад.

Семејството решило испраќањето да се изврши во најтесниот круг.

Денешниот датум, 21 февруари, прогласен е за Ден на жалост на територијата на Нови Сад.

-Ги изгаснаваме сите светла на Градската куќа како би искажале болка и тага со семејството. Ова е тежок момент за семејството Балашевиќ, ама и за целиот град, држава и регионот, порача градоначалникот Милош Вучевиќ.

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •