март 9, 2021

(ВИДЕО) Работник Прашува: Колку изнесува надоместокот за прекувремена работа?

Порталот Работник, со цел да ги информира работниците повеќе околу нивните работнички права, започна серија на видеа под наслов „Работник прашува“. Во првата епизода ја имаме Санела Доневска од Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија која зборува за прекувремената работа.

Концептот на видеото се базира врз три прашања:

  1. Што значи прекувремена работа?
  2. Колку може да трае прекувремената работа
  3. Колку изнесува надоместокот за прекувремена работа?

Одговорите погледнете ги во следното видео:

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •