март 8, 2021

Беса Адеми е избрана за претседателка на Врховен суд

Беса Адеми, судијка во Врховен суд  е избрана за претседателка на судот. Ги доби и гласовите на етничките заедници во сооднос 4:1, пренесува ТВ 24.

Во трката за избор на прв човек на Врховниот суд беа и судиите Џемали Саити и Лидија Неделкова, а единствен кој беше против нејзиниот избор беше членот Мирсад Сурои.

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •