март 6, 2021

Шест години од првите „бомби“ на Заев – што промени „Вистината за Македонија“ (видео)

Стартуваа како аудио-бомби кои навестуваа тектонско поместување во целкупниот општествен политички и економски живот во земјава. Поминаа шест години откако тогашниот опозиционер, Зоран Заев, го најави проектот „Вистината за Македонија“ – со објавување на нелегално снимаени разговори. Предметот „Таргет тврдина“, во кој прво обвинет за нелегално прислупшување е екс директорот на УБК Сашо Мијалков, се доближи кон крајот. Пет предмети се со правосилна пресуда, но бројни најавени случаи што произлегоа од бомбите се уште се без завршница. Како почна се – каде сме сега?

Извор: Тв 24

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •