мај 18, 2021

За Гоце Делчев

Роберт Милески

Никогаш нема да ги предадеме твоите идеали Даскале! Ти си светло во мракот, ти си водилка на македонскиот народ и македонската држава! Секој Македонец те носи во своето срце, а ти ќе живееш во нас додека постои и последниот од нас. Мрачни облаци повторно надвиснаа над Македонија, нé сајдисаа од сите страни, но овојпат најжесток е ударот одвнатре, од домашните предавници, од нашите одродени браќа чии очи и душа се заматени од среброљубието. Но, не се даваме даскале, ќе останеме верни на твојата безвременска кауза до последниот наш здив на оваа планета.

Слава ти Даскале, слава ти најголем Македонецу! Да живее организацијата! ❤👌

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •