мај 18, 2021

Рамковните вработени за три дена добиле решенија

Во рекордно време, соодветно на три дена, сите решенија им се поделени на административните службеници.

За ова првиот вицепремиер Артан Груби го информирал, на денешната средба, министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири.

Според Груби, ова е благодарение на одличната соработка помеѓу Министерството за политички систем и Министерството за информатичко општество и администрација.

Овие вработени кои со години не одеа на работа, а земаа плата со одлука на Влада беа распределени во 237 институции.

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •