мај 18, 2021

Д-р Петличковски: Ќе има и уште понови соеви на корона вирусот

Александар Петличковски, директор на Институтот за имунологија во Студио 10 истакна дека можно е и без британскиот сој на корона вирусот да се зголеми бројката на заразени, зошто сме олабавени повеќе сега.

„Ќе има и уште понови соеви, но тоа драстично не влијае на движењето на епидемијата која си има свој предвидлив тек. Ништо спектакуларно нема со откривањето на човек пациент кој бил инфициран со британскиот сој.“ – вели Петличковски.

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •