мај 16, 2021

(Видео) Николовски: Членство во СДСМ го ажурирале над 20.000 членови

За првите десет дена откако започна внатрепартиска постапка, своето членство во СДСМ го ажурирале над 20.000 членови, информираше Љупчо Николовски, генерален секретар на СДСМ, кој заедно со потпретседателот на партијата Оливер Спасовски сме во посета на Кочани и Kочанско.

„Паралелно со промените и реформите во државата, за подобрување на животот на граѓаните, тече процесот за подобрувања, промени и модернизација во СДСМ. Задоволни сме што ажурирањето и активната регистрација на членството на СДСМ тече одлично, и овде во Кочани но и ширум државата.Активни се 1.563 тимови од Месните одбори од 74 општински комисии.Задоволни сме од транспарентноста, демократскиот капацитет и начинот на којшто се реализираа оваа акција, почитувајќи ги сите мерки за заштита на здравјето“, рече тој.

Според Николовски, СДСМ се менува, за уште подобро да им служи на граѓаните.

„Оваа порака им ја упативме и на граѓаните од македонскиот исток и задоволен сум што позитивно гледаат на овие демократски промени во партијата.Благодарни сме на поддршката од граѓаните, тоа е наш мотив да продолжиме по вистинскиот пат на реформи во сите сфери.Овој важен процес носи поголема демократизација на СДСМ и ќе финишира на 21 март со првите непосредни, демократски и внатрепартиски избори на кои ќе се избира новиот претседател на партијата.Тоа e врв на внатрепартиска демократија и тоа за прв пат во нашата земја ќе го направи СДСМ.

Оваа наше водство, оваа наша прогресивна, демократска постапка се надевам дека ќе ја следат и други, демократизацијата да се преточи и во други партии.Тоа е СДСМ, одговорна и државотворна партија која поставува нови стандарди, носи нова вредност во политичкото дејствување. Ја подобруваме партијата ја подобруваме татковината.Додека трае процесот на ажурирање, партијата е отворена и за нови членови, што значи ја задржуваме отвореноста којашто беше присутна и досега. Затоа ги повикуваме граѓаните, можат и онлајн да се пријават на нашата веб страна за да пристапат кон СДСМ. СДСМ е партија што победува, ја ужива довербата од граѓаните но и постојано се менува, модернизира, подобрува. Преку еден динамичен, современ, но пред се демократски начин на работа и делување“, додаде тој.

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •