март 5, 2021

И ХРВАТСКА ГО ОДЛОЖИ ПОПИСОТ ПОРАДИ КОРОНАВИРУСОТ

Хрватска го одложи пописот поради коронавирусот потврди за дел од хрватските медиуми – координаторот за попис во централното биро за статистика Дамир Плесац.

Тој објаснува дека одложувањето е на неопределено време и неговото одржување ќе зависи од епидемиолошките мерки и од одлуките на владата и парламентот кои треба да го сменат законот за попис.

Претходно Германија, Ирска и Шкотска решија да го одложат пописот поради ковид-19.

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •