мај 17, 2021

Тотално расипнипштво: 350.000 евра за привремени вработувања во општина Бутел

Додека државата е во голема економска криза, а граѓаните се борат за егзистенција тонејќи во финансиски проблеми, општина Бутел изгледа има вишок пари.

Така, општината издвојува 350.000 евра за привремени вработувања во Бутел.

За привремените вработувања, општина Бутел обезбедува средства од својот буџет, поточно од џебот на граѓаните на оваа скопска општина. Во договорот е наведено дека станува збор за сума од 21.000.000 денари без пресметан ДДВ.

350.000 евра е сумата која за оваа намена ќе ја платат граѓаните на Бутел.

Општината водена од СДСМ, се очекува да си вдоми партиски кадри со привремено вработување. Така, граѓаните од општината ќе им ги полат џебовите на лица од партијата на Зоран Заев и градоначалникот Велимир Смилевски.

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •