мај 9, 2021

Ангелов револтиран: Скандирањето „УЧК, УЧК“ ја разгорува меѓуетничката омраза!

Претседателот на партијата Достоинство, Стојанче Ангелов го осуди вчерашното скандирање на протестот за случајот „Монструм“.

„Скандирањето “УЧК, УЧК…” за време на било кој протест или друг јавен настан, без разлика колкава е бројноста на групата која скандира, ја разгорува меѓуетничката омраза и не оди во прилог на процесот на помирување за кој толку многу зборуваме и се залагаме, поради што треба да биде цел на силна општествена осуда од сите значајни општествени фактори“, објави Ангелов.- Advertisements –

Според него, „уште повеќе иритира фактот дека вакво скандирање се случи на протест за случајот “Монструм” во кој се води судска постапка за сурово убиство на 5 недолжни лица“.

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •