мај 16, 2021

Една чаша црно вино е еднаква на час вежбање во теретана

Универзитетот од Алберта, Канада потврди преку истражување дека чаша црно вино е еднаква на час вежбање во теретана. Ресвератолот кој го има во црното вино, и има антиканцерогено дејство, но и го намалува шеќерот во крвта може да го оживее организмот како час време во теретана. 

Џејсон Дајка, кој е одговорен за истражувањето вели дека ова ќе ви помогне да го одржите тонусот на мускулите, дури и ако не посетувате теретана. Оваа состојка во виното го зголемува бројот на отчукувања на срцето и со тоа го зајакнува срцето. Скелетните мускули со тоа стануваат појаки. 

Истражувачот вели дека сите сме слушнале дека чаша црно вино е корисно да се пие, но во суштина не сме знаеле што тоа значи. 

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •