март 3, 2021

ПРАТЕНИЦИТЕ ЌЕ ИМ ПОСТАВУВААТ ПРАШАЊА НА ПРЕМИЕРОТ И НА МИНИСТРИТЕ

Во Собранието на Република Македонија денеска ќе се одржи седница за поставување пратенички прашања.

Пленарна седница за поставување пратенички прашања се одржува еднаш во месецот и тоа секој последен четврток..

Први за поставување пратенички прашања на премиерот и министрите се вообичаено пратениците од опозициските партии.

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •