мај 16, 2021

Омбудсманот е битна фигура во нашето уставно право, но за жал, е партизирана и етнизирана (видео)

„Омбудсманот е битна фигура во нашето уставно право, но за жал, е партизирана и етнизирана. Кандидатот кој е веќе избран нема стаж работа во заштита на човековите права. Се додека стручноста не избие онака како што Уставот тоа го бара, ние ќе бидеме заложници на вакви персонални решенија кои се партиски договорени уште при градењето на Владата“

Претседателот Димитар Апасиев за изборот на Насер Зибери за Народен правобранител.

ЛевицаОдПарламент

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •