мај 19, 2021

80 милиони денари (1,3 милиони евра) за проблемите со Дојранското и Преспанското Езеро

На денешната седница на Владата се донесени дополнителни одлуки за одобрување средства од Буџетот за 2021 година за решавање на проблемите со Дојранското и Преспанското Езеро.

– Владата одобри средства во износ од 40.000.000 денари на Општина Дојран, за решавање на проблемот со состојбата на Дојранското Езеро и 40.000.000 денари на Општина Ресен, за решавање на проблемот со состојбата на Преспанско Езеро – информираат од владината прес-служба.

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •