јуни 22, 2021

Пановски: Антиваксерите да не остават да се вакцинираме, нив никој нема да ги тера со сила, ниту ќе ги чипира!

И додека едни се надеваат дека набрзо ќе бидат вакцинирани, други се колебаат, затоа што од една страна сакаат да се заштитат со вакцина, а од друга страна стравуваат од можни нуспојави од вакцината. Најмногу поради исклучителната брзина со која беа развиени и во истраженоста на можните нуспојави.

Фајзер, Оксфордска, Модерна, Спутник V… кои се вакцините кои најдолго штитат од ковид-19 , а кои даваат најмалку негативни споредни ефекти. Тоа е најпоставуваното прашање во моментов, кога во повеќе земји во светот почна имунизацијата на населението, а кај нас се очекуваат да пристигнат првите дози од анти-корона вакцината.
И додека едни се надеваат дека набрзо ќе бидат вакцинирани, други се колебаат, затоа што од една страна сакаат да се заштитат со вакцина, а од друга страна стравуваат од можни нуспојави од вакцината. Најмногу поради исклучителната брзина со која беа развиени и во истраженоста на можните нуспојави.

Во втората група, најгласни се антиваксерите кои ја минимизираат сериозноста на пандемијата и веруваат дека вакцините се опасни. Тие застапуваат и разни теории од каде потекнува вирусот, како на пример дека вирусот е последица на ширењето на 5G мрежата или се пренесува преку кемтрејлс, дека потекнува од лабораториите во Кина, или дека е биолошко оружје на САД, па дури дека пандемијата на коронавирусот ја измисли Бил Гејтс за да имплантира микрочипови во светската популација…

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •