јуни 21, 2021

Фрчкоски: САД се стратешки партнер, од ’92 до ’96 бевме регионален центар на ЦИА

Универзитетскиот Професор Љубомир Фрчковски беше гостин во ClickPlus на ТВ21.

Фрчкоски говореше за актуелни теми, меѓу кои: Односите со Бугарија, пописот, реформите во правосудството, односите меѓу коалицијата СДСМ-ДУИ и улогата на опозицијата….

Професорот се осврна и на улогата на САД во периодот по нашата независност и вели дека токму Македонија од 1992 до 1996 година била центар на ЦИА.

„Присуството на Американците при независноста 1992 година овде и тензијата со Србија, практично центарот на ЦИА беше во Македонија од 92-ра до 96-та, за време на војната во екс Југославија“, потенцираше Фрчкоски.

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •