јануари 15, 2021

Николовски повтори: Нема недопирливи, ова ќе биде антикорупциска година

Тест за проверка на интегритетот на членовите на Владата и нивните советници и уредби со кои ќе се ограничи користењето на службените картички, возила и останатиот имот со кој располагаат функционерите, се дел од активностите планирани за годинава што денеска ги најави вицепремиерот задолжен за борба против корупцијата и криминалот, одржлив развој и човечки ресурси, Љупчо Николовски.

На прес-конференцијата во Владата, Николовски рече дека нема недопирливи и оти секој што го прекршил законот, ќе сноси одговорност. Посебен фокус ќе биде ставен на случаите за кои постои сомнеж за висока корупција. Тој 2021 година ја најави како антикорупциска година во која ќе се води кампања за подигнување на свеста кај граѓаните за негативните ефекти на корупцијата, а во секое Министерство ќе се избира најдобар административец на годината со цел да се зајакне свеста за борбата против корупцијата.

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •