јануари 23, 2021

НАСА: Најдобрите 20 фотографии од Земјата за 2020 година направени од астронаути (галерија + видео)

Експертите кои живеат и работат на Меѓународната вселенска станица прават илјадници неверојатни фотографии кои ни дозволуваат да ја погледнеме нашата планета од нова перспектива.

Париз навечер, магичните води околу Куба и Бахамите, Земјата и Месечината во еден кадар… Како изгледа нашиот дом низ очите на астронаутите?

Видео

1. Ноќните светла на Париз

2. Сините води околу Куба и Бахами

3. Есенските бои на Отава, Канада

4. Изгрејсонце над Австралија

5. Реката Купер Крик во Австралија

6. Островите Корзика и Сардинија

7. Облак од прашина над Кипар

8. Големите Езера во Северна Америка

9. Островите Кергелен во јужните предели на Индискиот Океан

10. Фарма со ветерници на Мауи

11. Изгревање на месечината над Атлантски Океан

12. Езера и пожари во Кенија

13. Поплави околу Нил во Судан

14. Нов Зеланд

15. Терминатор над Западна Австралија

16. Светлина над западниот дел на Индискиот Океан

17. Прашина над Аргентина

18. Гребени во Нова Каледонија

19. Облак над пустината Сахара

20. Земјата и Месечината

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •