јануари 16, 2021

Врв.Член на Бугарската академија на науки го нарече целиот македонски народ психотичен и пореметен

Врв. Член на Бугарската академија на науки го нарече целиот македонски народ психотичен и пореметен зашто се бори за македонизмот кој според него е психоза.
Чекам Џабир, Уранија и останатите невладини да се јават за збор после овој до сега нечуен говор на омраза и да го осудат.
После вакви нецивилизирани испади Бугарите за вјек и вјеков се печатираа во нашата колективна меморија како н

епријатели на македонскиот народ.
Само уште останува да и објасните на будала на, да го повлече тенкистон од преговори, зашто овде сите станаа против него… И нашата Академија и Институтот за македонски и сите… Освен екипата од Петрич и пошироката околина, околу него.

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •