јануари 22, 2021

Најважниот говор на Трамп што некогаш го одржал (видео)

Американскиот претседател Доналд Трамп им се обратил на граѓаните на Америка преку видео порака и го нарекол својот најважен говор во кој се осврнал на изборната кражба.

„Ова е можеби најважниот говор што некогаш сум го одржал. Сакам да ви дадам информации за нашите напори да откриеме нерегуларности и кражба на избори што се случија за време на претседателските избори. Порано имавме изборен ден, сега имаме изборни денови, недели и месеци. Многу лоши работите се случија во текот на тие денови и недели“, рече Трамп во видео пораката објавена на социјалните мрежи.

Како што рече, како претседател на САД, нема поважна задача од заштитата на Уставот и законите.

„Затоа сум решен да го заштитам нашиот изборен систем, кој е изложен на координиран напад. Бевме предупредени да не прогласуваме победа премногу рано и ќе требаат месеци да се прогласи победник и да се проверат резултатите. Мојот противник беше предупреден да не се меша во изборите, да не одржува кампања. Тие се однесуваа како да знаеја каков ќе биде исходот. Сè беше чудно“, вели тој.

„Во деновите по изборите, бевме сведоци на кампања за прогласување победник, дури и кога гласовите во некои клучни земји сè уште се броеја. Уставниот процес мора да продолжи. Ние ќе продолжиме да ја браниме законитоста, така што секој легитимен глас се брои, а нелегитимните гласови не се бројат. Ова не е само во одбрана на гласовите на 75 милиони Американци кои гласаа за мене, но ние исто така ја браниме нашата вербата во овие и сите следни избори“, истакнал Трамп.

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •