јануари 24, 2021

Охрид е вечерва најзагаден град во Македонија

Во Македонија загаденоста на воздухот повторно урива рекорди. 

Охрид вечерва е најзагаден град во земјава. Мерната станица таму измери присуство на ПМ10 честички од 432 милиграми на метар кубен.

Загадени се и Скопје, Куманово, Кавадарци и Велес.

Најзагадена скопска населба е секако Ново Лисиче со 258 милиграми на метар кубен.

Погледнете:

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •