јануари 22, 2021

МИЛОШОСКИ: ВЛАДЕЈАЧКОТО МНОЗИНСТВО ОДБИ ДА СЕ РАЗГЛЕДУВА ТОЧКАТА УТВРДУВАЊЕ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ПОЗИЦИИ ЗА МАКЕДОНСКО-БУГАРСКИТЕ ОДНОСИ

Со 4 гласа за и 5 гласа против владеачкото мнозинство СДСМ и ДУИ го одби предлогот на комисијата за надворешна политика да се разгледува точката утврдување на национални позиции за македонско-бугарските односи во контекст на европските интеграции.

Претседателот на Комисијата за надворешни работи Антонио Милошоски обвини дека пратениците на владејачкото мнозинство после неколку успешни саботирања со не правење на кворум, денеска конечно се изјасниле дека се против.

Извор: Тв 24

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •