јануари 24, 2021

Вака европски се решаваат прашањата

Муртинскиот историчар од пред селското гранапче: Европа ги реши прашањата на европски начин, време е и Балканот да ги реши прашањата на европски начин ако сака да продолжи кон Европа.

Милески: Се согласувам со историчаров! Еве како Европа ги реши работите, Вили Брандт, германски Канцелар кој немаше ништо со фашизмот и нацизмот, во 1970 година клекна пред споменикот во Полска и молеше за прошка за делата што ги направиле Германците во Втората светска војна.

Ова е европски начин, а не на странски новинар да му ги лижеш чевлите и да ја доведуваш Македонија во потчинета положба, лудаку!

(Er kniet auf dem nassen Boden vor dem Mahnmal als Zeichen der Betroffenheit. Es ist eine Geste, mit der er stellvertretend für sein Land um Vergebung bittet für die Verbrechen der Deutschen im Zweiten Weltkrieg).

(Тој клекна на влажниот под пред споменикот во знак на загриженост. Тоа е гест со кој тој во име на неговата земја бара прошка за злосторствата на Германците во Втората светска војна).

Фејсбук статус на Роберт Милески

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •