јануари 24, 2021

Започна поставувањето на новогодишната елка на плоштад „Македонија“ (галерија)

Град Скопје денес започна со поставување на новогодишната елка на плоштад „Македонија“, а според најавите до 5-ти декември ќе биде целосно накитена.

И покрај реакциите кон градоначалникот Петре Шилегов парите да ги пренамени за други потреби, тој најави дека градот ќе биде украсен, а дека оваа година ќе нема „Винтерленд“ и новогодишниот дочек на плоштадот.

Тој истакна дека тоа го прави со намера да ја врати „надежта и насмевките на лицата на граѓаните, особено на децата“.

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •