јануари 27, 2021

Полицијата на островот Вис уапси тројца Италијанци за нелегален риболов

ПОРАДИ нелегален риболов, поморската полиција во близина на Мала Палагружа во четвртокот уапси и пренесе на Вис тројца Италијанци во чиј брод пронајдоа три вреќи со морски ежови. Сплитската полиција во петокот објави дека нелегалните рибари биле откриени синоќа околу 19 часот од подсистем за следење на државната граница на море. Тие биле забележани јужно од Палагружа, по што пловниот објект запрел во близина на Мала Палагружа.

„Националниот центар за собирање на поморски податоци веднаш ги проследи информациите до Полициската станица во Сплит, а официјалниот брод беше испратен од Вис до областа Палагружа. “, рекоа во полицијата. Поморската полиција Вис веднаш се упатила кон Мала Палагружа, каде пронашла брод и три лица, од кои едното било во глисер, а две нуркале. Полицијата утврдила дека станува збор за Италијанци кои имале вреќи со морски ежови во глисерот. Пловилото и лицата биле придружени до пристаништето Вис и во тек е кривична истрага.

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •