јануари 27, 2021

ВИДЕО: Гужва пред Ковид-центарот во ГОБ „8-ми Септември“

Луѓе со висока температура, пневмонија, омалаксани и со отежнато дишење чекаат пред Ковид центарот во ГОБ „8 Септември“. Пациентите чекаат да добијат број и да влезат на преглед, но повеќе не се делат бројчиња, па затоа и настануваат големите гужви.

Повеќето од нив се огласија на социјалните мрежи, каде го изразија своето незадоволството од медицинскиот персонал и организацијата на болницата.

Погледнете го видеото од местото на настанот, каде може да се забележи дека не се почитува мерката за одржување физичка дистанца:

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •