декември 1, 2021

СОВЕТОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ЌЕ ЗАСЕДАВА ЗА АКТУЕЛНАТА СИТУАЦИЈА СО КОВИД-19

Советот за безбедност на Република Македонија денеска ќе одржи седница на која ќе се разговара за актуелната ситуација со пандемијата на Ковид-19 на територијата на државата, како и за мерките и активностите на надлежните институции.

На десеттата седницата, што ќе се одржи напладне во „Вила Водно“, покрај редовните членови на Советот, на покана на претседателот Стево Пендаровски ќе присуствува министерот за здравство, Венко Филипче.

Последната седница на Советот за безбедност беше на 29 октомври. Тема и тогаш беше состојбата со Ковид-19.

Сподели
 
 
 
   more