ноември 26, 2021

Набавени за 1.000.000 евра, а нема ден без дефект?

Веќе стана секојдневие да се забележи некој од новите 4 автобуси болиди со дефект низ улиците на Прилеп

Купени за речиси 1 милион евра, граѓани често ги забележуваат четирите нови автобуси од јавниот градски превоз со дефекти по улиците низ Прилеп.

Фотографијата која ја добивме од наш читател е од пред неколку дена и е направена на улицата “Прилепски бранители”.

На истата јасно се гледа дека автобусот стои и на него се интервенира.

За тендерот со новите автобуси “болиди” се зборуваше многу, а од опозицијата обвинуваа дека истите се натплатени и купени без објавен меѓународен тендер.

Извор: Маркукуле

Сподели
 
 
 
   more