декември 3, 2020

Мас: Драг Зоран ти си влевател на надеж во многу нерешени конфликти на овој свет, реформатор, пред се Европеец

Премиерот Зоран Заев е добитник на наградата за човекови права за 2020 година од страна на Фондацијата „Фридрих Еберт“, Германија. Во обраќањето германскиот сојузен министер за надворешни работи Хајко Мас ја истакна улогата која премиерот Зоран Заев ја има одиграно не само како модел за решавање на проблемите на Балканот, туку и многу пошироко.

-Драг Зоран ти си влевател на надеж во многу нерешени конфликти на овој свет, чест ми е да ја врачам наградата на еден реформатор, далекуглед политичар и пред се Европеец, истакна Мас.

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •