јуни 22, 2021

Oсвен декриминализација, лично поддржувам и легализација на употребата на марихуана, вели Заев

Зоран Заев

Oсвен декриминализација, лично поддржувам и легализација на употребата на марихуана, изјави денеска премиерот Зоран Заев.

Заев додаде дека на овој начин ќе напредува туризмот и угостителството.

„Сакам да ја поддржам постапката која што почна, за декриминализација на марихуаната. Верувам дека во иднина ќе се создаде амбиент, лично поддржувам и легализација заради тоа што преку таа мерка ќе може да ги унапредиме услужните дејности коишто многу малку партиципираат во нашиот БДП“, рече Заев.

Рече дека сите постојни и нови објекти согласно лиценци кои ќе ги добијат, ќе можат да опслужуваат конзумирање на марихуана или канабис.

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •