јуни 23, 2021

СЛАВИНА

Меркел, пред некој ден, притисна врз Бугарија. Џабе! Бугарија и понтаму по свое. Денес Мајко Хас, притисна врз Бугарија. Повторно, џабе! Бугарија и понатаму по свое. Што моќ ќе беше тоа во рацете на Бугарија, па цела ЕУ ја врти околу својот мал прст? Одговорот, од умно умните глави, веднаш ќе го добиете. Имала право на вето, а тоа право да ти било едно од темелните права/вредности на ЕУ – дообјаснуваат умно умните глави. Точно, Бугарија навистина има право на вето, сѐ до оној момент додека ЕУ не ѝ сопре само една финансиска славина. А Бугарија е, тоа е повеќе од вистинито, чувствителна на славини. Ете, дотука оди бугарското право на вето. ЕУ, сепак, не сопира ниту една славина. Дека некој се шегачи со македонските граѓани е повеќе од јасно. Само што оваа вистина треба секојдневно да се повторува, наместо да мантраат за „моќта“ и тврдоглавоста на Бугарија.

Фејсбук статус на Љубомир Цуцуловски

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •