декември 3, 2020

Силјановска – Давкова: Нашиот Уставен Суд и во регионот е познат како најнеактивен (видео)

Нашиот Уставен Суд и во регионот е познат како најнеактивен. Кај нас пресудил 1000 случаи а во исто време Црна Гора 5000. Најнереформираната институција под итно треба да реформира со носење на Закон за Уставен Суд. Наместо со закон тие си одлучуваат со деловник и лагодно си уживаат.

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •