декември 1, 2020

Владата ќе му даде грант од 77 милиони денари (1,25 милиони евра) на Дехари за општинската зграда

Владата на синоќешната седница донесе одлука да му префрли 77 милиони денари на Општина Кичево.

Парите пд буџетот се наменети за реконструкција на општинската зграда. За искористеноста на средствата, Општина Кичево, има обврска да достави извештај до Владата во рок од 15 дена од завршување на активностите.

Со Кичево инаку раководи градоначалникот Фатмир Дехари, чиј кабинет е добропознат во јавноста по широкозастапената иконографија со мотиви од ОВК.

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •