октомври 30, 2020

Магарето дојде по своето

На социјалните мрежи се појави видео на кое се гледа магаре, врзано спроти зградата на македонската влада.

Сподели
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Според видеото магарето е врзано на еден од сообраќајните знаци, на улицата „Илинденска“ во Скопје , а во описот на објавата стои: „магаре дошло пред Влада, го бара грантот од 83.000€“.

Засега не е јасно дали се работи за случајност или герила акција против финансирањето на националната агенција за европски образовни програми и мобилност на проекти за тренинг на магариња.

По последните скандали што ја тресат аганецијата, вицепремиерто за борба против корупција, Љупчо Николовски, најави разрешување на директорката Лидија Димова.

Сподели
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •