октомври 30, 2020

Мицкоски: Заедничка историја, но откако Бугарија ќе признае посебност на македонскиот народ

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски за разговорите на историската македонско-бугарска комисија смета дека вчера завршиле без договор по суштинските прашања. Тој истакна дека е можна заедничка историја, но само откако Бугарија ќе признае посебност на македонскиот народ.

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •