октомври 20, 2020

Да имаше ЕУ навистина намера да го интегрира Балканот, ќе направеше две работи

Роберт Милески

Да имаше ЕУ навистина намера да го интегрира Балканот, ќе направеше две работи:

  1. Ќе изработеше финансиски план во стилот на “Маршаловиот” и со 200-300 милјарди евра ќе ги подигнеше сите балкански држави да бидат и економски и правно функционални.
  2. Ќе поддржуваше поинакви интелектуалци да ги преземат државите, наместо да финансира и поддржува корумпирани елити насекаде, кои го одржуваат статус квото или лимбо ситуацијата, што би рекол – ни ваму, ни таму.

Што добиваат со тоа што ова не го прават? Неограничен базен за луѓе, готови кадри кои еден по еден ги земаат и ги интегрираат за јакнење на нивните општества.

Фејсбук статус на Роберт Милески

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •