октомври 23, 2020

Петрова – Костова: Отруен е народот од страв

Елена Петрова Костова

Вчера кога беше постигнат нов рекорд на заразени од ковид-19, односно имаме нови 393 заразени лица, Костова Петрова напиша три поста на фејсбук:

Кој брои други вирози и заболувања? Отруен е народот од страв!!! А замислете САД го укинува задолжителното носење маски во јавниот транспорт!!!
Не е ни хумано ни етички да се оди со ваква пропаганда!! Одвратно.

Следуваше уште еден фејсбук статус на Костова Петрова:

Guardian пренесува:
СЗО потврдува дека Ковид не е поопасен од грипот!

И на крај имаше уште еден интересен фејсбук статус:

Како бе додека беа избори, одмори, составување Влада немаше ваква паника и хистерија за ковидов, а све живо беше надвор здружени по хотели, викендички, свадби, журки, младите беа по цела ноќ надвор. Сега наеднаш за 3 дена хаварија!

Во секој случај Елена Костова Петрова има голем интерес за оваа проблематика, а нејзините коментари и анализи предизвикуваат голем интерес на социјалните мрежи!

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •