октомври 20, 2020

Почина Никола Неделкоски, јавен обвинител во ОЈО – Струга

На 7.10.2020 година, во Струга,  на 65-годишна возраст почина Никола Неделкоски, јавен обвинител во Основното јавно обвинителство Струга. Неофицијално дознаваме дека починатиот бил позитивен на ковид-19, но оваа информација засега е непотврдена.

Никола Неделкоски беше роден на 14.12.1954 година во с.Љабуништа, Струга. Дипломирал на Правниот факултет во Скопје во 1980 година. На 26.03.1997 година е избран за заменик на основниот јавен обвинител во Струга. Во текот на своето работење како јавен обвинител, тој даде значаен придонес кон унапредувањето на обвинителската фела.

Со неговата смрт обвинителството загуби професионалец и голем пријател.

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •